Improvisatietheater

Clinique d'Amour verbindt mensen met elkaar

Unieke tool die elk event snel op gang brengt!

Het succes van improvisatietheater is dat het mensen verbindt. Men maakt snel contact, het bevorderd de feestvreugde en effectiviteit van uw netwerkborrel &  evenement.

Een bijzondere beleving
Via een koptelefoon hoort het publiek instructies in z’n oor. Als ze de teksten nazeggen en de regieaanwijzingen opvolgen, beleven uw gasten samen iets bijzonders met een verrassende uitkomst.

Improvisatietheater werkt altijd en overal
De gedeelde ervaring smeedt in korte tijd een band. Daarbij zorgen de instructies ervoor dat mensen zich openstellen en overgeven aan een theatrale ervaring. Dat maakt improvisatietheater uniek en ideaal voor netwerkborrels en teambuilding. Succes verzekerd, aldus eerdere opdrachtgevers over ons.

Meer zien?

Bekijk dan dit filmpje, waarbij een inkijkje wordt gegeven in deze bijzondere kliniek.


Wij bieden verschillende soorten improvisatietheater:

Improvisatietheater | Clinique d’Amour 

Zusters van Clinique d'Amour

Laat het hart sneller kloppen
De genodigden op uw evenement of borrel maken een afspraakje met de zusters, die na een intake de meest effectieve ‘behandeling’ adviseren. Deze worden per tweetal auditief toegediend. De duo’s horen instructies in hun oor en beleven samen iets bijzonders met een verrassende uitkomst.

We bieden diverse behandelingen die verbinden en zorgen voor een vrolijke boost. Na afloop bieden de zusters nazorg en kan men in de Pikanterette (de ‘apotheek’ van de Clinique) terecht voor een persoonlijk recept. Bekijk de laaiende recensies


Improvisatietheater | Grasland

grasland-in-actie

Schitter op een uniek stukje flora
Op uw evenement is het laatste stuk Grasland te bewonderen. De opzichter bewaakt dit uitstervende deel van de natuur. Als er een bezoeker komt die een rondleiding langs het unieke stukje flora wil, gaat het mis…

Grasland is een leuke ervaring voor twee. Via een koptelefoon krijgen de duo’s instructies wat te doen en te zeggen. Zo belanden ze in een grappige scene. We bieden verschillende scenario’s, allen rondom gras en duurzaamheid. Bekijk de lijst met tevreden opdrachtgevers

Grasland is ook goed in te zetten bij de workshops ‘Hart voor jezelf’ (presenteren) en ‘Hart voor de ander’ (conflicthantering).


In ontwikkeling

Kruip in de huid

Kruip in de huid van … is een educatief project in de maak. Het is een nieuwe manier om de beleving van bezoekers (van jong tot oud) aan bijvoorbeeld een museum te intensiveren. Ze ‘kruipen’ letterlijk in de huid van een historisch figuur, een schilderij…kortom de geschiedenis. 

Bezoekers krijgen via een koptelefoon instructies te horen (teksten die ze nazeggen & aanwijzingen die ze opvolgen), waardoor ze samen in een verhaal belanden. 

Waarom KRUIP een aanvulling is op een audiotour, rondleiding of workshop

Voelen: informatie wordt invoelbaar en doorleef je

  • De informatie die bezoekers horen tijdens een audiotour of rondleiding of de teksten die men leest bij bv. een schilderij, worden verwerkt door het brein waarbij het verstand/je ratio wordt aangesproken. Bij deze informatie kunnen mensen zich wellicht iets voorstellen, maar ze blijven een toehoorder.
  • Bij instant theater kruipen bezoekers letterlijk in de huid van iemand (een historisch figuur e.d.).
  • Omdat bezoekers de instructies volgen (teksten/regieaanwijzingen), dus iets doen, ervaren mensen werkelijk even hoe het voelt om die persoon te zijn of in een andere situatie te belanden.

Interactie: je staat in relatie tot een ander en / samenspel

  • Twee personen krijgen via een koptelefoon instructies te horen. Als ze de teksten nazeggen & aanwijzingen opvolgen, belanden ze samen in een scene.
  • Die gezamenlijke ervaring maakt het bijzonder en interactief, een ervaring die beklijft.

Ontvankelijk: je stelt je open

  • Sinds 2005 maken en bieden we instant theater ervaringen. Na afloop horen we vaak van het publiek dat ze opgingen in het moment en een intense beleving hebben gehad.
  • We zien (al 15 jaar) dat mensen via deze methode meegaan in het verhaal, zich voor een moment overgeven en hun hart en blik openstellen. Ze komen in een andere wereld en zijn op dat moment ontvankelijk. Daardoor kun je gewoontes/ taal/toen gangbare ideeën e.d. laten zien, horen en invoelbaar maken. 

Bekijk ook: