De held

Dorinde van Helden

Dorinde van Helden
marketeer & theatermaker

Groeide op in Den Haag, studeerde Communicatie & Vormgeving in Rotterdam en ‘communiceerde’ daarna bij diverse bedrijven. Speelde bij theatergroep Sanders Geluk in Rotterdam en won aldaar het Eenakter Festival.

Vertrok naar Amsterdam waar ze de opleiding voor zelfstandig uitvoerend theatermaker volgde aan de Theateracademie. Pikte nog een jaar mee bij Toneelhuis De Trap, ontmoette en passant Mariëlle Tolhuisen en maakte met haar de voorstellingen Met de helm op en recent Pop-up.

De afgelopen jaren stuurde Dorinde o.a. bij theater Frascati de afdeling communicatie aan, werkte als redacteur bij Theater Instituut Nederland, was marketeer bij strijkorkest Amsterdam Sinfonietta, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, cultureel trainingsbureau Akteos en nu deels bij de VSCD.

De andere helft van de week verzorgt ze onder de noemer Heldendaden uiteenlopende diensten van originele theater acts voor evenementen (improvisatietheatertheater op maatworkshops) tot communicatieadvies en grafisch ontwerp.

Bekijk de LinkedIN pagina van Dorinde.