De held

Dorinde van Helden

Dorinde van Helden
communicator, vormgever & theatermaker

Groeide op in Den Haag, studeerde Communicatie & Vormgeving in Rotterdam en ‘communiceerde’ daarna bij diverse bedrijven. Speelde bij theatergroep Sanders Geluk in Rotterdam en won aldaar het Eenakter Festival.

Vertrok naar Amsterdam waar ze de opleiding voor zelfstandig uitvoerend theatermaker volgde aan de Theateracademie. Pikte nog een jaar mee bij Toneelhuis De Trap, ontmoette en passant Mariëlle Tolhuisen en Ewout Eggink en maakte met hen de voorstellingen Met de helm op en Pop-up. Nieuw in het assortiment: Fayza & de Notenkraker, een eigentijds sprookje en rollercoaster over het overwinnen van je angsten voor jong en oud.

De afgelopen jaren stuurde Dorinde o.a. bij theater Frascati de afdeling communicatie aan, werkte als redacteur bij Theater Instituut Nederland, was marketeer bij strijkorkest Amsterdam Sinfonietta, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, cultureel trainingsbureau Akteos en is nu de ene helft van de week werkzaam bij TechCampus.

De andere helft van de week verzorgt ze onder de noemer Heldendaden uiteenlopende diensten; Variërend van originele theateracts voor evenementen (improvisatietheatertheater op maat) en creatieve workshops (o.a. SoulCollage®) tot communicatieadvies en grafisch ontwerp.

Bekijk de LinkedIN pagina van Dorinde.