Fayza & de Notenkraker (6+)

Grappige rollercoaster over de brulkikker & angsthaas in ons

Laat je verwonderen door deze sprookjeswereld die we waar dan ook tot leven kunnen wekken. De voorstelling ‘Fayza & de Notenkraker begint als Fayza op een nacht stiekem een kijkje neemt in het atelier van haar vader. Ze dwaalt langs de beelden en stoot een houten notenkraker van zijn sokkel, waarbij zijn arm breekt. Oh, haar vader zal woest zijn. De notenkraker weet raad. Hij heeft gehoord over de suikerbonen fee in snoepgoedland, die alles kan maken. Maar eerst moeten ze door het donkere beeldenbos waar de angsthaas en brulkikker huizen. Wat volgt is een race tegen de klok. Zullen ze de suikerbonen fee op tijd vinden?

Dit spannende avontuur komt helemaal tot zijn recht in het kleurrijke decor van karton, van beeldend kunstenaar Saskia Pfaeltzer. Een lust voor het oog.

Spelers: Dorinde van Helden (spel en tekst), Mariëlle TolhuisenElrick Mulder,
Saskia Pfaeltzer (spel en kartonnen decor) |  Regie: Ewout Eggink.

Universeel thema: Angst overwinnen
Iedereen heeft een angsthaas en brulkikker in zich; Gedachten die je angst in bepaalde situaties doen opvlammen of je zelfvertrouwen kunnen weg knabbelen. In welke mate is voor iedereen anders, maar toch. 

Dit thema wordt luchtig aangeraakt en is voor iedereen herkenbaar, jong & oud! 

Symboliek: Fayza betekent 'Overwinnen' in het Arabisch. De Notenkraker staat - vooral in Duitsland - symbool voor geluk, moed en kracht: het houten poppetje beschermt je familie en huis. Daarom is het gebruikelijk met Kerst een notenkraker cadeau te geven aan kinderen.

Duur: ca. 20 minuten.
Deze voorstelling boeken? Neem vrijblijvend contact op.
NB. Deze voorstelling is ook te boeken in combinatie met een creatieve workshop.
Nieuwe speeldata: Volgen binnenkort.