Voorstelling Fayza & de Notenkraker (6+)

Grappige rollercoaster over de brulkikker & angsthaas in ons

Als Fayza op een nacht stiekem een kijkje neemt in het atelier van haar vader, stoot ze een kartonnen notenkraker om waarbij zijn arm breekt. Oh, haar vader zal woest zijn. Gelukkig weet de notenkraker raad. Hij heeft gehoord over de suikerbonen fee in snoepgoedland, die alles kan maken. Zijn arm vast ook.
Maar eerst moeten ze door het donkere beeldenbos waar de angsthaas en brulkikker wonen, die alles in de war gooien. Wat volgt is een race tegen de klok. Zullen ze de suikerbonen fee op tijd vinden? En wie is toch die verteller, die telkens – als een soort genie in de fles – van vorm veranderd. Wonderlijk…

Dit spannende avontuur komt helemaal tot zijn recht in het kleurrijke decor van karton, van beeldend kunstenaar Saskia Pfaeltzer. Een lust voor het oog.

Spelers: Dorinde van Helden (spel en tekst), Mariëlle TolhuisenElrick Mulder, Saskia Pfaeltzer (spel en kartonnen decor) |  Regie: Ewout Eggink. Lengte voorstelling: ca. 25 minuten.

Universeel thema: Angst overwinnen
Iedereen heeft een angsthaas en brulkikker in zich; Gedachten die je angst in bepaalde situaties doen opvlammen of je zelfvertrouwen kunnen weg knabbelen. In welke mate is voor iedereen anders, maar toch. 

Dit thema wordt luchtig aangeraakt en is voor iedereen herkenbaar, jong & oud! 

Fayza betekent 'Overwinnen' in het Arabisch. De Notenkraker staat symbool voor geluk, moed en kracht. Volgens een Duitse volkslegende werden notenkrakers vroeger cadeau gedaan om de ontvanger geluk te brengen. 

Deze voorstelling was eerder te zien tijdens/in:

  • Het Sprookjesfestival: 30 oktober 2021 | Locatie: De Gruyterpassage (Musiskwartier) in Arnhem.
  • Station West: 30 maart 2022 | Locatie: Tussen de Bogen 23 in Amsterdam.
  • Theaterfestival Vuurol: 28 & 29 mei 2022 | Locatie: Stulpselaan 1, Lage Vuursche (in het bos bij dagrecreatie Drakensteyn).

Voorstelling boeken


Scènefoto’s tijdens Sprookjesfestival Arnhem (oktober 2021).